Ons Team

 Natalie Emanuel

Natalie Emanuel

Vroedvrouw, HypnoBirthing docent

Wat typeert mij:
Met een goed gevoel voor humor ben je half gewonnen! Geen paniek…voor elk probleem is er een oplossing! Het is nooit te laat om iets bij te leren.

Top quote:

“De vroedvrouw gelooft in jou. Zij geeft vertrouwen en maakt je blij. Vrij van schroom en van onzekerheid want zij gelooft in jou.” – Neske de Hazesvrouw

Privé:
Caribische roots, gehuwd en moeder van 2 kids, ik houd van reizen, yoga en alles wat rust brengt…

Professioneel:
Ik ben vroedvrouw, HypnoBirthing docent en binnenkort vroedvrouw-homeopaat. Ik werk voor het grootste deel in het algemeen ziekenhuis van Turnhout op de afdelingen Verloskamer, Materniteit en Neonatologie.

Daarbuiten ben ik zelfstandige vroedvrouw in bijberoep om gezinnen nog meer individuele zorg te kunnen bieden. Mijn aanpak is zo natuurlijk mogelijk zonder risico’s te nemen met het welzijn van die onder mijn zorg staan. Ik sta op een goede samenwerking met gynaecologen, pediaters en huisartsen om zo een sterk netwerk te maken voor aanstaande ouders. Ik ben er om jou te helpen om jouw geboorteverhaal te schrijven met de talenten die ik heb. Is er iets dat je nodig hebt dat ik niet kan bieden, verwijs ik graag door naar een collega die jou verder kan helpen.

Je kan bij mij terecht tijdens consultaties in de praktijk, voor huisbezoek, telefonisch consult indien u bij de praktijk in opvolging bent. Ik houd ook consultaties in de huisartsenpraktijk MultiMed te Gierle of Wechelderzande. Voor afspraken in Gierle of Wechelderzande dient u via de digitale wachtkamer van MultiMed een afspraak te maken.

Wat kan ik u bieden:
Opvolging van de zwangerschap

Voorbereiding op de geboorte van uw kindje

HypnoBirthing (Specifieke prenatale cursus gebaseerd op angstreductie, relaxatie, visualisatie en zelfhypnose)

Zorg na de geboorte: Opvolging van de groei en ontwikkeling van baby, controles bij moeder

Voor huisbezoeken werk ik in de volgende regio’s: Kasterlee – Lille – Beerse- Vosselaar- Turnhout

Woont u buiten deze regio’s bent u welkom voor consultatie bij ons in de praktijk te Turnhout. Kijk mijn agenda na op de site om zo online een afspraak te boeken met mij!

 

Silke Van Litsenborg (tijdelijk non-actief)

Silke Van Litsenborg (tijdelijk non-actief)

Vroedvrouw

Wat typeert mij:
Sociaal en betrokken.

Top quote:

“Every life starts with love and a midwife”

Professioneel:
12j geleden ben ik afgestudeerd als vroedvrouw en 2j geleden heb ik daarbij het diploma master in de verpleeg –en vroedkunde gehaald. Zoals Natalie ben ik voornamelijk werkzaam in het AZ Sint Jozef ziekenhuis in Turnhout op de afdelingen Materniteit, Verloskamer en Neonatologie. Na 12 jaar werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en zo ben ik mee op de LUCIA DAVINA kar gesprongen. Waar ik als vroedvrouw, in bijberoep, prenatale en postnatale zorgen aanbied en verschillende cursussen organiseer. Het moederschap is voor vele niet de ‘roze wolk’ die ze hadden verwacht. Na de bevalling kan je met veel vragen zitten en je onzeker voelen in je nieuwe rol. Mijn doel is, elk gezin individueel, vertrouwen te laten opbouwen omtrent het moederschap om zo toch minstens een licht roze wolk te bekomen…

Privé:
Samenwonend en als moeder van 1 zoontje mag ik mezelf ervaringsdeskundige noemen op het gebied van ‘het moederschap’ 😉

Evi Govaerts

Evi Govaerts

Vroedvrouw. Consulent in Natural Family Planning (Sensiplan). Zwangerschapsyogadocent.

Wat typeert mij

Steun, humor, maar ook ernst 😉

Top quote

“Birth is not only about making babies.
It’s about making mothers; strong, competent, capable mothers who trust themselves and believe in their inner strength.” – Barbara Katz Rothman

Once you become a mother, you will always stay a mum!

Professioneel

Op zestienjarige leeftijd had ik reeds de droom om vroedvrouw te worden. En twaalf jaar geleden werd deze droom werkelijkheid!
Sinds 2006 ben ik werkzaam op de afdelingen materniteit en verloskamer in het AZ Turnhout. Ook heb ik 1 jaar op de consultatie bij de gynaecologen gewerkt.
In 2010 heb ik de opleiding van natural family planning gevolgd,
Dit is een natuurlijke geboorteregelingsmethode waarbij de vrouw lichaamstekens leert waarnemen, die opvallend veranderen tijdens haar cyclus. Daarom is het geschikt om zowel een zwangerschap te vermijden als om er bewust één na te streven.

Tijdens de zwangerschap wil ik de toekomstige ouders graag op maat informeren zodat meer inzicht ontstaat tijdens de zwangerschap en naar de bevalling toe. Samen met andere zorgverleners en persoonlijke aandacht werk ik mee aan de beste gezondheid voor moeder en kind. (Toekomstige) ouders moeten zelf beslissingen kunnen maken waarbij ze zich het beste voelen en ik kan hen daarbij ondersteunen als vroedvrouw.

Privé

Gehuwd en mama van twee stoere jongens!

Rivalda Janssen

Rivalda Janssen

Vroedvrouw

Wat typeert mij

PUUR NATUUR!
Enthousiast, luistervaardig, plichtsbewust & gezellig. 

Top quote

“The greatest privilege of a human life is to become a midwife to the awakening of the Soul in another person.” – Plato

Did you know that … Homeopathy acts as a catalyst stimulating your body’s own healing response gently and naturally!

Professioneel

Dromen…
Niet alle dromen worden realiteit, maar alles wat nu realiteit is begon ooit met de droom om vroedvrouw te worden. In 2001 nam ik met veel trots mijn diploma als Vroedvrouw in ontvangst. 

Aansluitend startte ik in 2002 als Vroedvrouw/ Sociaal Verpleegkundige bij Kind & Gezin.
Omdat ik het een belangrijke meerwaarde vind om na thuiskomst van het ziekenhuis een aanspreekpunt te zijn in goede en in moeilijkere dagen. 

Mijn postgraduaat ‘Preconceptionele zorg’ behaalde ik in 2012. 

In 2015 volgde ik de opleiding ‘Homeopathie in de verloskunde’.  Deze laatste opleiding heeft er dan ook voor gezorgd dat ik gebeten ben door de homeopathie-microbe.

Dat zorgde ervoor dat ik in juni 2018 afstudeerde als Klassiek Homeopaat, … voor mezelf de kers op de taart!

Als zelfstandige vroedvrouw wil ik toekomstige mama’s en vanzelfsprekend ook de papa’s bijstaan en begeleiden. Tijdens de zwangerschap en na de bevalling, bij de borstvoeding en/ of de flesvoeding sta ik voor jullie klaar.

Kortom je kan op mij rekenen voor al je vragen en bezorgdheden, samen staan we sterk!

Wat mag je van mij verwachten: Preconceptionele, Prenatale- en Postnatale thuiszorg, Natuurlijke Therapieën en Klassieke Homeopathie.

Voor huisbezoeken werk ik in volgende regio’s: Arendonk, Retie, Dessel en Mol

Privé

Samenwonend met Tom en samen 3 fantastische kinderen 😉 

Mijn levensmotto: 

Don’t worry, be happy 🙂

Of we vinden een weg, of we maken er één.

Sluiten
Online afspraak

Maak online een afspraak met één van onze vroedvrouwen.